Як обрати правильне переміщення запасів для обробки замовлень на доставку?
Налаштування складу в Odoo

Залежно від таких факторів, як тип товарів, які ви продаєте, розмір вашого складу, кількість замовлень, які ви реєструєте кожен день... спосіб обробки замовлень може сильно відрізнятися.


Odoo дозволяє обробляти доставку зі свого складу трьома різними способами:

  • Один крок (доставка): відправте безпосередньо зі складу

  • Два кроки (комплектування + доставка): перенести товар до місця відвантаження перед відправленням

  • Три кроки (комплектування + пакування + доставка): Зробіть пакунки у виділеному місці, а потім перемістіть їх у місце відвантаження для доставки

Для компаній, які мають досить невеликий склад і не потребують високого запасу товарів або не продають швидкопсувні товари, простим є доставка в один крок, оскільки вона не вимагає великих налаштувань та дозволяє обробляти замовлення дуже швидко.


Використання складських методів, таких як FIFO, LIFO та FEFO, вимагає щонайменше двох етапів для обробки відвантаження. Спосіб комплектування буде визначено стратегією видалення, а віддалені товари потім будуть відправлені клієнту. Цей спосіб також цікавий, якщо у вас є великі запаси, і особливо якщо ви маєте великі розміри.


Система трьох кроків стає корисною у більш конкретних ситуаціях, основними з яких є обробка дуже великих запасів. Товари переносяться в зону пакування, де їх збирають за місцем призначення, а потім встановлюють на вихідні вантажі для кінцевої доставки замовникам.

Налаштування

Переміщення в один крок 

Будь ласка, прочитайте документацію про те, як обробляти замовлення на доставку в один крок (доставка).

Переміщення у два кроки

Будь ласка, прочитайте документацію про те, як обробляти замовлення на доставку у два етапи (комплектування + доставка).

Переміщення у три кроки

Будь ласка, прочитайте документацію про те, як обробляти замовлення на доставку в три етапи (комплектування + пакування + доставка).

Увійти залишити коментар
Як обрати між правилом мінімального запасу та під замовлення в Odoo?
Термінологія та налаштування