Cпособи запису оплати в Odoo
Оплата рахунку-фактури та платежі, не пов'язані з рахунком-фактурою

В Odoo платіж може бути або безпосередньо пов'язаний з рахунком-фактурою, або самостійним реєстром для використання на пізніший термін:

  • Якщо платіж пов'язаний із рахунком-фактурою, тоді зменшується суму рахунка-фактури. Ви можете мати кілька платежів, пов'язаних з одним рахунком-фактурою.

  • Якщо платіж не пов'язаний з рахунком-фактурою, клієнт має вичерпний кредит з вашою компанією або вашою компанією як непогашену кінцеву оплату з продавцем. Ви можете використовувати цей непогашений кредит/дебет для оплати майбутніх рахунків.

Оплата рахунку-фактури

Якщо ви зареєструєте платіж на рахунку-фактурі або рахунку постачальників, платіж автоматично узгоджується з рахунком-фактурою, що зменшує суму сплати.

Odoo CMS - a big picture

Зелена іконка біля лінії платежу відображатиме додаткову інформацію про платіж. Звідти ви можете вибрати, аби відкрити запис журналу або узгодити платіж.

Примітка
Якщо ви не схвалюєте платіж, він все ще зареєстрований у ваших журналах, але більше не пов'язаний з конкретним рахунком-фактурою. Якщо ви не схвалюєте платіж в іншій валюті, Odoo створить журнал, щоб змінити втрату/здобуток валютної біржі, розміщену під час узгодження.

Платежі, не пов'язані з рахунком-фактурою

Реєстрація платежу

У програмі «Бухоблік» ви можете створити новий платіж в меню «Продажі» (зареєструвати платіж клієнта) або в меню «Купівля» (оплатити постачальнику). Якщо ви користуєтеся цими меню, платіж не пов'язаний з рахунком-фактурою, але його можна легко узгодити з рахунком-фактурою пізніше.

Odoo CMS - a big picture

При реєстрації нового платежу потрібно вибрати клієнта або постачальника, спосіб оплати та суму платежу. Валюта угоди визначається методом оплати. Якщо платіж стосується документа (замовлення на продаж, замовлення на купівлю чи рахунок-фактуру), встановіть посилання на цей документ у полі призначення.


Щойно буде підтвердження, буде надруковано запис журналу, що відображає транзакцію, яка була щойно зроблена в бухгалтерській заявці.

Узгодження платежів до рахунків-фактур

Найпростіший спосіб узгодити оплату з рахунком-фактурою - це узгодження безпосередньо на рахунок-фактуру.


Підтверджуючи новий рахунок-фактуру, Odoo попередить вас, що непогашений платіж для цього клієнта або постачальника доступний. У такому випадку ви можете узгодити цей платіж з рахунком-фактурою поруч із підсумками у нижній частині під розділом "Невиплачені платежі".

Odoo CMS - a big picture

Узгодження всіх ваших непогашених платежів та рахунків-фактур

Якщо ви хочете одночасно узгодити всі непогашні платежі та рахунки-фактури (замість того, щоби робити це по черзі), ви можете використовувати функцію групового узгодження в Odoo.


Функція групового узгодження доступна на інформаційній панелі на картці рахунків клієнтів і на картці рахунку постачальників, щоб узгодити дебіторську та кредиторську заборгованість, відповідно.

Odoo CMS - a big picture

Інструмент відповідності платежу відкриє всіх незацікавлених клієнтів або постачальників, і дасть вам можливість обробити їх по черзі, одночасно виконуючи відповідність усіх ваших платежів і рахунків-фактур.

Odoo CMS - a big picture

Під час узгодження, якщо сума дебетів та кредитів не співпадає, це означає, що ще є залишок балансу, який потрібно або узгодити пізніше, або потрібно буде безпосередньо списати.

Переказ грошей з одного банківського рахунку на інший

Подібно тому, як здійснення оплати клієнта чи постачальника, ви переказуєте грошову одиницю між вашими банківськими рахунками з інформаційної панелі або з меню вгорі.

Odoo CMS - a big picture

 Це приведе вас до того самого екрану, який ви маєте для отримання та здійснення платежів.

Odoo CMS - a big picture
Примітка
При здійсненні внутрішньої передачі з одного банківського рахунку на інший, виберіть панель, на якій потрібно застосувати переказ з інформаційної панелі, а на екрані реєстраційних платежів ви виберете перехід на рахунок. Не повторюйте цей процес знову на іншому банківському рахунку, або ж ви отримаєте два записи журналу для однієї транзакції.
Увійти залишити коментар
Як редагувати або робити повернення по рахунку-фактурі в Odoo?
Змінення підтвердженого рахунку-фактури та відшкодування частини рахунку-фактури