Генерація лідів із веб-сайту
Створення лідів із контактної форми та CMS

Ваш веб-сайт повинен бути першим інструментом для створення вашої компанії. Якщо ваш веб-сайт є центром ваших маркетингових кампаній в Інтернеті, ви, звичайно, будете керувати кваліфікованим трафіком, щоби заповнити ваш конвеєр. Коли новий клієнт заходить на ваш веб-сайт, ваша мета полягає в тому, щоб зафіксувати його інформацію, аби мати можливість залишатися на зв'язку з ним і вести клієнта до прямих продажів.

Ось як працює типовий процес створення генерації лідів з Інтернету:

  • Відвідувач веб-сайту натискає на заклик до дії (call-to action - CTA) з одного з ваших маркетингових матеріалів (наприклад, інформаційний бюлетень електронної пошти, пост у соцмережах чи публікацію в блозі).

  • CTA приводить вашого відвідувача до цільової сторінки, включаючи форму, яка використовується для збору його особистої інформації (наприклад, його ім'я, адресу електронної пошти та номер телефону).

Відвідувач подає форму та автоматично генерує власний лід в CRM систему Odoo.

Ваші заклики до дії, цільові сторінки та форми є ключовими елементами процесу генерації ліду. За допомогою веб-сайту Odoo ви можете легко створювати та оптимізувати ці критичні елементи без необхідності кодувати або використовувати сторонні програми.

Модулі веб-сайту Odoo та CRM повністю інтегровані, тобто ви можете легко генерувати потенційних клієнтів різними способами через свій веб-сайт. Однак, навіть якщо ви розміщуєте веб-сайт на іншому CMS, ви можете створити CRM систему Odoo за допомогою лідів, створених на вашому веб-сайті.

Активувати стадію лідів

За замовчуванням в Odoo CRM не активовано стадію лідів. Тому нові потенційні клієнти автоматично стають нагодами. Ви можете легко активувати параметр додавання лідів. Якщо ви хочете імпортувати свої контакти як потенційних клієнтів, а не нагоди, в модулі Продажі натисніть Налаштування ‣ Налаштування, виберіть опцію use leads ... як показано нижче, і натисніть кнопку Apply.

Odoo CMS - a big picture

Зверніть увагу, що навіть без активації цього кроку, інформація все ще застосовується - створений лід потрапить на інформаційну панель нагод.

З веб-сайту Odoo

Припустимо, ви хочете отримати якомога більше інформації про відвідувачів вашого веб-сайту. Але як ви могли переконатися, кожна людина, яка хоче знати більше про товари та послуги вашої компанії, фактично залишає свою інформацію. Завдяки інтеграції Odoo та її модулям CRM та веб-сайтами, ви можете легко автоматизувати процес отримання ліду завдяки контактній формі та модулю конструктора.

Ще один чудовий спосіб залучити потенційних клієнтів з вашого веб-сайту Odoo - це збирання адрес електронної пошти ваших відвідувачів завдяки розсилкам бюлетенів новин або розсилці новин. Це дозволить створити нові контакти в списку розсилки вашої маркетингової електронної пошти. 

Налаштування

Почніть із встановлення модуля Конструктор сайтів. На головній інформаційній панелі натисніть на Додатки, введіть Конструктор сайтів у панелі пошуку та натисніть Встановити. Ви будете автоматично перенаправлені до веб-інтерфейсу.

Odoo CMS - a big picture

На екрані з'явиться випливаючий помічник, якщо ви вперше використовуєте веб-сайт Odoo. Це допоможе вам розпочати роботу з інструментами, і ви зможете використовувати його протягом декількох хвилин. Тому ми настійно рекомендуємо вам його використовувати. 
Створіть лід за допомогою модуля контактної форми

Ви можете без зусиль генерувати ліди за допомогою контактної форми на сторінці Зв'язатися з нами. Для цього вам спочатку потрібно встановити модуль контактної форми. Він додасть контактну форму на вашу сторінку Зв'язатися з нами і автоматично генеруватиме ліди з подання форм.

Щоб встановити його, поверніться до бекенду, використовуючи значок у верхньому лівому куті екрану. Потім натисніть на Додатки, введіть Контактну форму на панелі пошуку (не забудьте видалити тег Додатки, інакше ви не зможете знайти модуль) і натисніть кнопку Встановити.

Odoo CMS - a big picture

Після встановлення модуля нижче контактна форма буде інтегрована на сторінку Зв'язатися з нами. Ця форма пов'язана з CRM системою odoo, тобто всі дані, введені через форму, будуть зафіксовані в CRM і створять нові ліди.

Odoo CMS - a big picture

Кожен лід, створений за допомогою контактної форми, доступний у модулі Продажі, натиснувши на Продаж Ліди. Ім'я ліду відповідає полю Назва в контактній формі, а вся інша інформація зберігається у відповідних полях в CRM. Як продавець, ви можете додати додаткову інформацію, перетворити лід у нагоду або навіть прямо позначити його як впійманий або втрачений.

Odoo CMS - a big picture

Створення ліду за допомогою модуля Конструктора форм

Ви можете створювати редаговані користувацькі форми на будь-якій цільовій сторінці вашого веб-сайту за допомогою фрагменту Конструктора форми. Що стосується модуля контактної форми, Конструктор форми автоматично генерує лід після того, як відвідувач заповнив форму та натиснув кнопку Відправити. З бекенду, перейдіть у Налаштування та встановіть модуль Конструктор сайтів (не забудьте видалити тег Додатки). Потім поверніться на веб-сайт, перейдіть на потрібну цільову сторінку та натисніть Редагувати, щоб отримати доступ до доступних фрагментів. Фрагмент форми Конструктор розміщений у розділі Feature.

Odoo CMS - a big picture

Щойно ви перетягнете фрагмент, де ви хочете, щоб форма відображалася на вашій сторінці, з'явиться вікно Параметри форми. У випадаючому списку Дія виберіть Створити лід, щоб автоматично створювати елементи лідів в CRM системі Odoo. У полі Дякуємо виберіть адресу URL сторінки, яку потрібно переадресовувати вашому відвідувачу після подання форми (якщо ви не додаєте жодної URL-адреси, повідомлення Форма була успішно надіслана підтвердить подання).

Odoo CMS - a big picture

Потім можна розпочати створення власної форми. Щоб додати нові поля, натисніть кнопку Вибрати контейнерний блок, а потім - синю кнопку Налаштування. З'явиться 3 варіанти:

Odoo CMS - a big picture
  • Змінити параметри форми: дозволяє повернутися до Параметрів форми та змінити налаштування

  • Додати поле моделі: дозволяє вам додавати поле вже існуюче в CRM системі Odoo, з випадаючого списку. Наприклад, якщо ви виберете поле Країна, значення, яке буде вказано лідом, відображатиметься під полем Країна в CRM системі - навіть якщо ви зміните назву поля у формі.

  • Додати спеціальне поле: дозволяє додавати додаткові поля, які за замовчуванням не існують у CRM системі Odoo. Введені значення будуть додані в розділі Примітки в рамках CRM. Ви можете створити будь-який тип поля: прапорець, перемикач, текст, десяткове число і т. д.

Будь-яка представлена ​​форма створить лід у бекенді.

З іншої CMS

Якщо ви використовуєте CRM систему Odoo, але не веб-сайт Odoo, ви все ще можете автоматизувати процес створення онлайн-лідів за допомогою входу через електронну пошту, редагуючи кнопку Відправити будь-якої форми та замінюючи гіперпосилання пошти, що відповідає вашому псевдоніму електронної пошти.

Наприклад, якщо псевдонімом вашої компанії є [email protected], додайте mailto: [email protected] до звичайного коду гіперпосилання (CTRL + K), щоб створити лід у відповідній команді продажу в CRM системі Odoo.

Odoo CMS - a big picture
Увійти залишити коментар
Генерація лідів за допомогою вхідних поштових повідомлень
Налаштування генерації лідів та псевдонімів команд продажу