Як імпортувати контакти до CRM системи Odoo
Імпортувати базу даних в ліди або нагоди - легко

В CRM системі Odoo ви можете імпортувати базу даних потенційних клієнтів, наприклад, для холодної електронної пошти або кампанії холодної розмови, за допомогою файлу CSV. Можливо, вам цікаво, а який же найкращий варіант імпорту ваших контактів лідів чи нагод. Це залежить від особливостей вашого бізнесу та робочого процесу:

  • Деякі компанії можуть не використовувати ліди, а замість цього зберігають всю інформацію безпосередньо у нагодах. Для деяких компаній потенційні клієнти є лише додатковим кроком у процесі продажу. Ви можете назвати це розширеним (початок від ліду) або спрощнии (початок від нагод) управлінням відносинами з клієнтами.

  • Odoo ідеально підходить для вибору будь-якого з цих підходів. Якщо ваша компанія обробляє свої продажі з попереднього етапу кваліфікації, не соромтеся активувати перший етап, як описано нижче, щоб імпортувати вашу базу даних лідів.

Активуйте стадію ліду

За замовчуванням в CRM системі Odoo стадію ліду не не активовано. Якщо ви хочете імпортувати свої контакти у ліди, а не нагоди, перейдіть до розділу Продажі ‣ Налаштування, виберіть параметри використання потенційних клієнтів, якщо ... як показано нижче, і натисніть кнопку Застосувати.

Odoo CMS - a big picture

Ця активація створить нове підменю Продажі Ліди,  куди ви зможете імпортувати свої контакти, натиснувши на кнопку Імпорт.

Odoo CMS - a big picture

Імпортуйте файл CSV

У новому підменю Продажі ‣ Контакти, натисніть кнопку Імпорт та виберіть файл Excel для імпорту з кнопки Вибрати файл. Переконайтеся, що його розширення - .csv, і не забувайте встановлювати правильні параметри формату файлу (кодування та роздільник), щоб вони відповідали вашим локальним налаштуванням і правильно відображали стовпці.

Якщо ваша база даних в іншому форматі, ви можете легко конвертувати його у формат CSV за допомогою Microsoft Excel, OpenOffice / LibreOffice Calc, Google Docs тощо. 
Odoo CMS - a big picture

Виберіть рядки для імпорту

Odoo буде автоматично вносити заголовки стовпців з вашого файлу CSV у відповідні поля, якщо ви позначите пункт Перший рядок у файлі, який містить мітку опції стовпця. Це спрощує імпорт, особливо, якщо файл має багато стовпців. Звичайно, ви можете змінити заголовки стовпців, щоб описати властивість, в яку ви імпортуєте дані (ім'я, прізвище, електронна пошта тощо).

Odoo CMS - a big picture

Якщо ви хочете імпортувати свої контакти у нагоди, а не ліди, обов'язково додайте стовпець "Тип" до csv. Цей стовпець використовується для того, щоб вказати, чи буде позначено ваш імпорт як лід (тип = лід) або як нагода (тип = нагода).
Натисніть кнопку Перевірити, якщо ви хочете, аби перед імпортом Odoo перевірив, чи все виглядає добре. В іншому випадку ви можете безпосередньо натиснути кнопку Імпорт, тоді буде виконано таку саму перевірку.
Увійти залишити коментар
Управління лідами
Як створити новий лід та перетворити його у нагоду в CRM системі Odoo